Az eszköz, amely automatikusan sms-t küld, ha elestél a bringával + VIDEÓ

E-mail  Nyomtatás
2015. január 17. szombat
  |   Szerző: VELO.hu
Címkék:

Érdekes bringás termék bukkant fel a Kickstarteren, a Ridersmate eszköz nem kevésbé hasznos dolgot csinál, minthogy sms-t küld egy előre megadott kontaktnak, abban az esetben, ha elestél a bringával.

 

Az egyénileg való kerékpározás nem csak monoton, de veszélyes is tud lenni, hiszen baleset esetén nincs, aki segítsen. A David Coleman által kitalált GPS-es eszköz pont ezt a szituációt segíthet megoldani. 

 

Az eszköz egyik részét a bringához, a másikat a ruhádra kell csiptetni, a két rész kötélszerű összeköttetésben van. Esés esetén a kötél "kiold" és beindul az sms küldés, 3 előre beállított címre. Az sms megadja a pontos pozíciódat és egy google maps linket is hozzá, így távolról is értesítheted a mentőket, ha szeretnél valakit megmenteni.

 

Az eszköz állításához szükséges gyűjtés a Kickstarteren február 8-ig tart.

 

Videó:

 

 

 

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2015.01.17. 21:33
199 font! (rabáls) egy darab. és mint ahogy előttem írtak macerás a használata. Mindig beakaszt, kiakaszt, ha egyszer elfelejted megy az SMS aztán magyarázkodhatsz, a végén meg nem veszik majd komolyan az értesítettek. LÁtom, hogy van néhány másodpers, amíg visszadugva a végét megáll, de akkor sem épp egyszerű. Plusz SIM kártya vétel, és annak feltöltögetése.

Van már olyan okostelefon app, ami ugyanezt tudja, ha mondjuk 3-szor ráhívnak az emberre és nem veszi fel, küldi az sms-t ugyanezzel a tartalommal. Szerintem is megoldható a telefonon belül egy appal az egész.

2015.01.17. 20:54
Erdekes, de egyszerubb egy appot futtatni a telefonon?
GPS-szel, es gyorsulas erzekelokkel szerintem meg lehet allapitani, hogy mikor van bukas. Ez az akaszd be minden bringara szallaskor nalam bukta.

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések