A Nascar élő legendája Jimmie Johnson közel annyira rajong a kerékpározásért, mint az autóversenyzésért

E-mail  Nyomtatás
2018. február 12. hétfő
  |   Szerző: m.norbi

Jimmie Johnson autóversenyzés melletti legújabb szenvedélye mi más is lehetne, mint az országúti kerékpározás.

 

Diavetítéshez kattints a képre

Jimmie Johnsont 2017 novemberében hetedszer is a Nascar Sprint Kupa bajnokává koronázták. A negyvenkét esztendő kiválóság ezzel utolérte a legendás Richard Petty és idősebb Dale Earnhardt kettősét.

 

Diavetítéshez kattints a képre


„Kevesen tudják, de van egy igencsak népes tábor a Nascar versenyzők között, akik rendre együtt kerékpároznak – mondta a hétszeres bajnok Johnson egy nemrégiben adott interjújában. – Nem csak egyfajta felkészülésként tekintek a bringázásra, hanem egy igazi életérzésként. Sajnos a közlekedési kultúra még hagy maga után kívánnivalót, épp ezért nagyon fontosnak tartom ennek a javítását.”


Jimmie Johnson gyerekként egy BMX biciklin töltötte szabadideje nagy részét, majd innen ült át először motorkerékpárra később pedig versenyautóba, amely az igazi átütő sikereket hozta el számára. Eddigi pályafutása során a hét világbajnoki címe mellett összesen nyolcvanhárom versenyt nyert.


„A kerékpározás a legszórakoztatóbb és az egyik legjobb társadalmi élményt nyújtó kikapcsolódás – folytatta Johnson. – Az autóverseny pályák nagyrészt vidéki peremterületeken találhatók, melyek közelében remek bringázási lehetőségek nyílnak. Egyszer kitaláltam, hogy kerékpárral megyek vissza a szállodába, legnagyobb megdöbbenésemre pedig útközben számos versenyzővel és szerelővel találkoztam, akik szintén ezt a közlekedési formát választották. Ma már többek között Dale Earnhardrt Jr. és Tony Stewart is bringával járnak ki a versenypályákra, de a legelvetemültebb mindannyiunk között Matt Kenseth. Általában mindig megállunk egy kávézónál vagy fagylaltozónál, ami kiváló időtöltés számunkra.”

 

Diavetítéshez kattints a képre


Johnson korábban kipróbálta magát a triatlonban is, de igazából a kerékpározás volt az, ami magával ragadta. Nem véletlen, de a világklasszis motorversenyző Nicky Hayden halála után is ő volt az, aki egy rendhagyó közös tekerést szervezett a tragikus körülmények között elhunyt Hayden emlékére.


„Josh Strang felvetése volt az egész, de jellemző rá, hogy ő mindig kicsiben képzeli el a dolgokat – emlékszik vissza a történtekre Johnson. – Befészkelte magát a gondolat a fejembe, én viszont azt akartam, hogy nagyot szóljon a megemlékezés. Végül hatvankilenc mérföldet tekertünk Nicky rajtszámára utalva. Remélem, hogy ezzel a megmozdulással sikerült felhívnunk a figyelmet a kerékpáros közlekedés biztonságának fontosságára.”
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések