A Ghost Factory Racing Team színeiben folytatja Benkó Barbara

E-mail  Nyomtatás
2018. január 02. kedd
  |   Szerző: Sajtóközlemény

A holland olimpikon Anne Terpstra, a dán Malene Degn és a világbajnoki ezüstérmes osztrák Lisa Pasteiner mellett a magyar bajnok Benkó Barbara és a regnáló U23-as világbajnok svájci Sina Frei teszi teljessé 2018-ban a Ghost Factory Racing hegyikerékpáros csapatát.

A német Ghost kerékpárgyár évek óta törekszik arra, hogy támogassa a legjobb versenyzőket, épp ennek kapcsán alapították meg 2011-ben a saját gyári csapatukat. Kezdetben a svéd Alexandra Engen volt a sor legfőbb húzóneve, ám a csapatvezetés célkitűzése mindig is a közép és hosszú távú sikerekben volt keresendő, így 2018-ra igyekeztek a lehető legjobban erősíteni.

 

Diavetítéshez kattints a képre


„Szeretnénk minden eddiginél eredményesebben szerepelni, épp ezért folytattuk a csapat átalakítását – mondta Joost van Schaik a Ghost marketing menedzsere. – A keret összetétele elsősorban a hosszú távú célkitűzéseinkre összpontosít. Számunkra a világkupa futamai a legfőbb megmérettetések. Nagy szeretettel köszöntjük új versenyzőinket, akiknek segítségével elérhetjük a kitűzött céljainkat.”


Benkó Barbara már évek óta jelen van a hegyikerékpározás nemzetközi színterén. Juniorként Világ-és Európa-bajnoki érmeket szerzett, részt vett a londoni olimpián és az elit világbajnokságok során is rendre kiválóan szerepel. Huszonhét magyar bajnoki címének köszönhetően az évek során már hozzánőtt a nemzeti trikolór. Magánéletét tekintve is nagyon fegyelmezett, a sport mellett elkötelezett egyetemi tanulmányait illetően is.

 

Diavetítéshez kattints a képre


„Motivált vagyok, tele reményekkel, bízom benne, hogy képes leszek megmutatni a bennem rejlő lehetőségeket –
így Barbara. – Nagyon várom már a 2018-as szezon rajtját. Az első összejövetel remek volt, mindenkivel megtaláltam a közös hangot, büszkén fogom képviselni a csapat színeit.”


Az első waldsasseni találkozót követően Tom Wickles csapatvezető is pozitív élményekkel gazdagodott.


„Barbi volt az álomjelöltünk, így örömmel adunk számára lehetőséget –
vélekedett a magyar kiválóság leigazolásáról Wickles. – Biztosak vagyunk abban, hogy tökéletes beleillik az elképzeléseinkbe, remekül kiegészítik majd egymást a társaival. Érkezésével újabb lépést tehetünk a céljaink elérése érdekében. Hosszú távon számolunk vele, vélhetően egy sikeres együttműködés kezdetének lehetünk a szemtanúi.”

 

Diavetítéshez kattints a képre

A Ghost Factory Racing Team 2018-as kerete balról-jobbra: Anne Terpstra (holland), Sina Frei (svájci) Malene Degn (dán), Benkó Barbara (magyar) és Lisa Pasteiner (osztrák).


Fotók: Marius Maasewerd
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések