A Genfi Autószalon kerékpáros csodája a Cervélo P5X Lamborghini Edition

E-mail  Nyomtatás
2018. március 16. péntek
  |   Szerző: velo.hu

A valaha volt egyik legáramvonalasabb kerékpárként dobta piacra 2012-ben a Cervélo a P5-ös modelljét. Az elsősorban a triatlonosok számára kifejlesztett széria méltóképpen állt helyt a profi sportok világában, természetesen nem csak a triatlonversenyzők körében, de az országúti kerékpárosoknál is nagy sikert aratva.

Ennek a kerékpárnak a továbbfejlesztett verziója lett a P5X, amely nem meglepő módon egy hosszú, közel három évig tartó tervezési folyamat végén készült el. A P5X váz egyik legnagyobb előnye a hatalmas aero tárolókapacitás. Külön tervező részleg foglalatoskodott azzal, hogy a frissítők elhelyezése, és hozzáférhetősége minden testalkatú sportoló számára ugyanazt a könnyedséget biztosítsa.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A másik nagy újítás, hogy az aero kormány lehajtható, így a váz nagyon könnyen csomagolható és szállítható, főleg, ha az opcióként rendelhető speciális szállítótáskát is hozzá választják. A kerékpár csakis hidraulikus tárcsafékekkel kapható, a gyártó azonban bizton állítja, hogy az első és a hátsó agy elhelyezése kapcsán minimalizálja a veszélyhelyzeteket.


Ezúttal a luxusautókat gyártó Lamborghini társult be a kanadai kerékpár-manufaktúra mellé, melynek eredményeképpen megszületett a modell legújabb továbbfejlesztett változata a P5X Lamborghini Edition, amit a két vállalat közös standján mutattak be a március eleji genfi nemzetközi autókiállításon. A modellből mindössze huszonöt darab készült. Extravagáns megjelenését a Lamborghini Centero Stile világhírű tervezőlaboratóriumának köszönheti, akik korábban olyan autókat alkottak, mint a Huracán vagy éppen az Aventador.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Lamborghini nem először van jelen a kerékpáriparban, hisz 2013-ban a márka ötvenedik évfordulóján svájci BMC csúcsmodellje az Impec érdemelte ki a harcoló bika logót és az ezzel járó optikai tuningot.


„Bízunk abban, hogy azok a versenyzők, akik ezt a különleges kerékpárt választják, kitűnnek majd a tömegből – mondta Robert De Jonge a Cervélo képviseletében. – A modell két olyan márka elképzeléseit egyesítette, akik elkötelezettek a legmodernebb technikai fejlesztések irányában és minden erejükkel igyekeznek megfelelni a rájuk nehezedő elvárásoknak.”

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Lamborghini szerelmeseinek már nem hat újdonságként az ikonikus sárga színű „y” minta, mely a világ leggyorsabb és legfejlettebb technikájával készült triatlon kerékpárjának azonosítója. A bringa Shimano Dura-Ace szettel és Enve kerekekkel szerelt. A kerékpár ára 20.000 Dollár, azaz körülbelül 4,8 millió Forint körül kezdődik.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések