2018-ban két UCI 1.2-es egynaposra is sor kerül hazánkban az idén ötéves Visegrád 4 Kerékpárverseny keretein belül

E-mail  Nyomtatás
2018. február 06. kedd
  |   Szerző: Sajtóközlemény

Május 12-én Magyarországon zárul a Visegrád 4 Kerékpárverseny-sorozat, amelynek szervezői júliusban egy újabb UCI kategóriás viadalt is szerveznek.

2018-ban Szlovákiában rajtol a Visegrádi Csoport tagországainak (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) közös, nemzetközi országúti kerékpárverseny-sorozata, amely idén május 12-én hazánkban zárul.


A lengyel kezdeményezésre öt évvel ezelőtt, 2013-ban elindított Visegrád 4 Kerékpárverseny a sport népszerűsítésén túl szimbolizálja a négy ország közös érdekeinek fontosságát. A Visegrádi Négyek 1991-es megalakulása a közös múltra, értékekre, érdekekre, valamint a kölcsönös bizalomra alapozva épült. Ennek szellemében a 2017/2018-as magyar elnökséghez kapcsolódva számos program színesíti az évet.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A magyar verseny idén is Budapest és Pannonhalma között zajlik majd, ám a versenyzők ezúttal rendhagyó módon nem a WestEnd City Centertől vágnak neki a távnak, hanem fővárosunk különleges ékszerdoboza, a Várkert Bazár elől. A célvonal – csakúgy, mint az elmúlt években – hazánk államiságának és vallási életének egyik ikonikus központja, a Pannonhalmi Bencés Főapátság előtt kerül kijelölésre.


A mezőny Észak-Dunántúl legszebb részein áthaladva érkezik meg Pannonhalmára, ahol a nap leglátványosabb, ugyanakkor legkeményebb része, a helyenként 15%-os meredekségű, dísztérkő burkolatú emelkedő lesz Pannonhalma központjában.


AV4 Kerékpárverseny magyarországi futamát a Külgazdasági és Külügyminisztérium megbízásából a Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület (MER SE) szervezi, amely 2018. július 22-én Debrecen és Ibrány között egy második versenyt is tervez V4 Special Series néven, ugyancsak 1.2-es nemzetközi besorolással. A két verseny amellett, hogy világbajnoki kvalifikációs pontok szerzésére ad lehetőséget, a hazai élmezőny számára is kiemelt lehetőséget biztosít.


A versenyekkel kapcsolatos további információk, érdekességek a Visegrád 4 kerékpáros-sorozat magyar futamainak hivatalos honlapján (http://www.v4kerekparverseny.hu/) találhatók.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2018.02.07. 20:28
Na!! Még hogy ékszerdoboz!!!Pfff!! Abban mondjuk tényleg különleges, hogy már vagy 4x átadták, mert a sok rohadt vásárló szétjárkálja még a vakolatot is az épületekről!! Talán addigra megcsinálják úgy, hogy a bringások ne essenek keljenek a likakban!!
Amúgy a verseny baromi jó, még látványnak is főleg Pannonhalmán!!
Hajrá magyarország, hajrá magyarok!!

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések