McDonald's Bringamánia Tour de Balaton

2017. május 27. szombat
Magyar / Teljesítménytúrák

A Tour de Balaton határozottan nem verseny, hanem egy kellemes bringatúra, amelyet ebben az évben is öt távon rendezett meg a Vuelta Sportiroda. A nagyobb távokon ezernél is több kerékpáros tette meg a kilométereket, nem mindennapi látványt nyújtva ezzel azoknak, akik ezt a napot a Balaton partján töltötték. A túrázók saját tempójukban tették meg az általuk választott távot.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A legbátrabbak – összesen 1175-en – a 206 kilométeres, embert próbáló túrát választhatták, mely szombaton reggel (pontosabban hajnali) 6 órakor, délnyugati irányban indulva kerülte meg a tavat. A többség késő délutáni, kora esti órákban érkezett vissza a balatonföldvári Keleti Strandon létesített célterületre, de akadtak olyanok is, akik már délután fél kettőkor befutottak.


Reggel 6 órakor, 305 bringással indult az ugyancsak komoly kihívást jelentő 146 kilométeres tekerés is a nyugati medence körül, amit a Tihanyi Révnél egy közös kompozás tett még emlékezetesebbé. A Tour de Balaton azon ritka alkalmak egyike, amikor kompok szinte kizárólag kerékpárosokkal telnek meg.


A családoknak, baráti társaságoknak szánták a szervezők a szintén kompátkeléssel színesített 86 kilométeres, valamint egy családi lovas programot is magában foglaló 32 kilométeres túrát. A legkisebbeknek egy 6 kilométeres városi tekerési lehetőség is rendelkezésre állt Balatonföldvár belterületén. A 86 kilométeres távon 1070-en, a családi távokon összesen 450-en indultak. A balatonföldvári célterületre visszaérkezőket a jól megérdemelt érem mellett gulyásparti, salátakóstoló és gyermekprogramok, köztük freestyle foci bemutató, zöldség- és gyümölcsfaragás várta. A McDonald’s Bringamánia sátorban színező és arcfestés szórakoztatta a kicsiket, a megfáradt bringásokat pedig képzett sportmasszőrök segítették a lazításban és felfrissülésben.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az idén harmadik alkalommal jótékony bringások is indultak a Tour de Balatonon. A 19 jótékonysági nagykövet közel 4 millió forintot gyűjtött össze a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány javára. Az alapítvány az általa fenntartott 2 hazai Ronald McDonald Házában és a pécsi Ronald Szobákban olyan családok számára biztosít otthoni körülményeket térítésmentesen, akiknek beteg gyermeke elhúzódó, az otthontól távol eső kórházi kezelésen esik át. Az idén összegyűlt összeget a miskolci Ronald Ház 12 apartmanjának korszerűsítésére fordítják majd.
 Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések