Kínok Kínja Mezőnyverseny

Weboldal: www.kulloszaggatok.hu/
2017. május 07.
Magyar / Országúti

Két távot alakítottak ki a rendezők, a rövid 24 km-es az U13-U15-U17 és a Senior 1-2 versenyzőket dolgoztatta meg, mindenki másnak „maradt” a hosszú, tehát a 100 km-es táv, 1465 m szinttel (saját mérés szerint 98,5 km, 1615 m szint). A nevezés gördülékenyen ment, a rajtcsomagban: chip, rajtszám, póló, BalatonSzelet és egy Sió bújt meg.

 

A rajtot egy kis intermezzo zavarta meg, a rendező nem hivatalos információi szerint a Két-Bükkfa nyeregnél a budapesti rendőrség autója várja majd a versenyzőket és fényjelzés használata mellett betartatja a kresz szabályait, ami alatt a 40 km/h korlátozást is értette. Felhívták a versenyzők figyelmét, hogy amennyiben ez a forgatókönyv valósul meg, úgy a dobogós helyezéseket a Két-Bükkfa nyeregnél lévő sorrend határozza majd meg (ezért is található az eredménylistában egy plusz oszlop, Két Bükkfa fejléc címmel) – annyi kikötéssel, hogy a teljes távot teljesíteni kell majd.

 

Az, hogy ez valóban így lesz-e, még a verseny folyamán sem tudták megmondani, így az első mászásnál gyilkos tempót diktáltak az elöl lévő versenyzők, aminek köszönhetően teljesen szétrázódott a mezőny. Szerencsére nem korlátozták a versenyt semmilyen módon a rendőrök, így a végeredményt az eredeti, Esztergomban lévő célkapuig dönthették el a résztvevők.


A távot 3,5 perc előnnyel, közel 37 km/h átlaggal Peák Barnabás (DKSI) nyerte, egy kisebb üldözőboly tagjai, név szerint Kriván András (Epronex) és Dina Dániel (Cube-Csömör) előtt. ezzel az elmenéssel ért be Pályi Csaba (Bátorfi), negyedik helyen.


A szervezők jövőre egy teljesen új távot ígértek, mely a kiváló útbiztosítással, impozáns rajt-helyszínnel (esztergomi Bazilika) és a tapasztalt szervezőgárdával egybekötve borítékolható siker lesz.

 

Teljes eredménylista a letölthető fájlok között pdf és excel formátumban

 

Letölthető dokumentumok:

kinok17.pdf (108 KB)
kinok17.xls (96 KB)


Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések