Bianchi – VELO.HU Kékesi csúcstámadás

2017. augusztus 05. szombat
Magyar / Országúti

Diavetítéshez kattints a képre

 Nyílt Országúti kerékpárverseny

 

 

Általános ismertető:

 

Időpont: 2017. augusztus 5. szombat

 

2016-os kihagyás után, INGYENES nevezéssel, korlátozott résztvevői létszámmal kerül megrendezésre a Kékesi Csúcstámadás. A korábbi évekhez képest az útvonal nem változott: a résztvevőkre 18 km hegymenet vár és 800 méter szintkülönbség, Gyöngyösről Kékestetőre.


Részletes információk a Kékesi csúcstámadásról:

 

Rendezvény célja: A magyar és külföldi kerékpárosok részére versenyzési, túrázási lehetőség biztosítása, a kerékpáros sport népszerűsítése. Azokat is várjuk, akik soha nem vettek még részt kerékpáros rendezvényen indulóként, az esemény nem profiknak szól!

A verseny főszervezője: VELO.hu bringamagazin és honlap

Társrendező: Gyötri Triatlon Klub

 

Nevezési díj: INGYENES

 

A nevezés tartalmazza:

– Chipes időmérést
– Rajtszámot
– Kategóriák szerinti díjazást
– Banánt, müzlit és vizet a célban
– orvosi ügyeletet 10’00 – 14’00 között

 

 

Nevezés menete és a rajtszámátvétel:

 

– UPDATE: Maradt még néhány rajtszámunk illetve nevezési helyünk, ezért a "készlet erejéig" tudtok nevezni a versenyre itt: http://registration.balaton-team.com/registration/localReg/  

- Ameddig a fenti linken a nevezési felületet még látod/elérhető addig biztos lehetsz benne, hogy belefértél a keretbe és részt vehetsz a csúcstámadáson

- az online nevezőknek a rajtszám átvehető és az emlék póló megvásárolható 2017.augusztus 5-én, szombaton 09'00-10'30 között a Kékesi Csúcstámadás rajtjánál, a gyöngyösi főtéren az info sátornál
–A póló fizetése (3.000 Ft) a nevezési helyszínen csak készpénzben lehetséges. A pólót csak a nevezésnél lehet átvenni. Utólagos pólórendelésre nincs lehetőség, nem postázunk pólót.
– helyszíni nevezés nincs
– utólagos névmódosítás vagy pólócsere nincs

 

 Diavetítéshez kattints a képre

 

Program:

11:00 – Lassúrajt Gyöngyös főteréről
11:45 – Első versenyző befutója Kékestetőn
12:30 – Eredményhirdetés

 

 

Pálya információk:

Lassú rajt: 11’00-kor, hogy senkinek se kelljen túl sokat várnia a célban a Fő tér elől (ahol a Mátra kör is indul), időmérés az Őrálló úttól
Táv/szintemelkedés: 18 km / 800 m, végig emelkedik
Útvonal: 18 km Gyöngyös-Mátrafüred-Mátraháza-Kékestető közúton. Kattints ide a teljes térképes útvonalért.
Cél: Kékestető parkoló

Időmérés:

– A versenyen nettó időmérést alkalmazunk, ami azt jelenti, hogy mindenkinek a rajtvonalon áthaladástól mérjük az idejét. DE! a díjazás a célvonalon áthaladás sorrendjében történik.
–Mátraháza-Kékestető részidőt is fogunk mérni. Ezt külön feltüntetjük az eredménylistán.

 

Díjazás:

– Abszolút első három helyezett a női és férfi kategóriában érem és serleg díjazásban, valamint tárgyjutalomban részesül.
– 14-18 év (1997 és 2001 között született) korcsoport abszolút első három helyezett a női és férfi kategóriában érem és serleg díjazásban, valamint tárgyjutalomban részesül.
– 19 – 39 év (1996 és 1976 között született) korcsoport abszolút első három helyezett a női és férfi kategóriában érem és serleg díjazásban, valamint tárgyjutalomban részesül.
– 40 -49 év (1966 és 1975 között született) korcsoport abszolút első három helyezett a női és férfi kategóriában érem és serleg díjazásban, valamint tárgyjutalomban részesül
– 50 – 59 (1956 és 1965 között született) korcsoport abszolút első három helyezett a női és férfi kategóriában érem és serleg díjazásban, valamint tárgyjutalomban részesül
– 60 év feletti (1955-ben vagy előbb született) korcsoport abszolút első három helyezett a női és férfi kategóriában érem és serleg díjazásban, valamint tárgyjutalomban részesül
– Legidősebb női és férfi teljesítő érem és serleg díjazásban, valamint tárgyjutalomban részesül.
– Legfiatalabb női és férfi teljesítő érem és serleg díjazásban, valamint tárgyjutalomban részesül.
– A mátraházai hegyi-hajrához elsőként felérő bringás a “CIMA Mátraháza” vándorserleget kapja. A hegyihajrá a Mátraházáról való jobbra kanyarodás után, a Kékestető felé vezető szerpentin második kanyarjánál lesz kijelölve. Figyeld az erre vonatkozó útvonal jelzést. Idén először újdonságként Mátraháza-Kékestető részidőt is fogunk mérni. Ezt külön feltüntetjük az eredménylistán.

 


Egyéb rendelkezések:

– A rendezvényen minden résztvevő a rendezők által biztosított rajtszámmal indul. A rajthelyet csak rajtszámmal lehet elfoglalni!
– Indulni lehet bármilyen típusú (országúti, mountain-bike, trekking, cross, stb.) kerékpárral, kivéve fekvő kerékpár. Könyöklő használata tilos, a rajtnál kizárásra ad okot.
– A rendezvényen mindenki saját felelősségére indulhat, a versenykiírás és közlekedési szabályok -KRESZ- betartása mellett.
– A rendezvényen bukósisak viselése kötelező!
– Az esetleges balesetekért és a versenykiírás be nem tartásából bekövetkező, ill. egészségügyi okokból bekövetkezett balesetekért és sérülésekért a rendező semmiféle felelősséget nem vállal, kártérítésre nem kötelezhető.
– A rendezvényen minden résztvevő köteles a rendező által biztosított rajtszámot a felszerelésén, kerékpáron, … stb elhelyezni.
– Az útvonalváltoztatás jogát fent tartjuk!
– Résztvevő elfogadja, hogy a futam útvonalát ismernie kell. A futam során minden esetben a rendezők által kitett útvonal jelző táblákat és felfestéseket kell követnie. Amennyiben a felvezető jármű esetlegesen útvonalat téveszt, úgy rendezőség ezért nem hibáztatható és semmilyen kártérítésre nem kötelezhető.
– Figyelem: a verseny nem lezárt útvonalon zajlik, csak rendőri felvezetés és forgalomlassítás lesz.
– Visszaérkezés Gyöngyösre versenyen kívül, egyénileg történik. Lefelé csak óvatosan!
– A program megváltoztatásának jogát fenntartjuk!

 

 

A résztvevő nyilatkozata:

– A rendezvényen a saját felelősségemre veszek részt.
– Egészségesen és fizikailag felkészülten állok rajthoz.
– Szükség esetén az orvosi vizsgálatba beleegyezem, az orvos utasításait elfogadom.
– Ha a fenti okokra vagy a maraton kiírásban szereplő rendelkezések megszegésére visszavezethető vagy versenybaleset esetén bármilyen károsodás ér, illetve távolmaradásom esetén a rendezők felé követeléssel nem élek.
– A rendezvényen készülő film és képanyag esetleges reklámcélú felhasználásában szerepelhetek, ezért ellenszolgáltatást nem kérek.

 


További információ:

Email: info@bringa.huGörög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések