VII.Pilis Kupa II. forduló

2014. szeptember 28.
Magyar / Országúti

Teljes eredménylista és az összetett végeredménye a letölthető dokumentumok között!

 

A szervezők beszámolója

 

Vasárnap rendezték meg a Pilis kupa II. forduló kerékpáros egyéni időfutamot. Ez a verseny volt egyben a Budapest Bajnokság 2014 és a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság 2014 évadzáró fordulója.


A versenynap kellemes kora őszi időben rendezte a házigazda Esztergomi Küllőszaggatók csapata.


A rendezést patinás helyszínen tömérdek szolgáltatással, rengeteg kajával szervezték a rendezők.


A versenyen 211 nevezettből 186 fő teljesítette a 14 km-es távot. A versenyzők nagy létszámmal vágta neki az alattomos távnak. Erre a távra az járt, jól aki nem sprinter, és nem is hegyi menő, hanem mindkettőt könnyen veszi. A versenytáv első 6 km –es sík tempós szakaszt hírtelen átlagos 8 % emelkedő követte 8 km-en keresztül Ezen a szakaszon nem egyszer csalóka hullámok sok versenyzőt megtréfáltak. Az utolsó szakasz 12 % os emelkedésével sok versenyző arcáról a mosolyt eltüntette. A versenyen részt vevők a Célba érkezést követve zsíros deszka elfogyasztása után vissza mentek a versenyközpontba, ahol a helyben főzött gulyáságyú várta.


Ez a versen adott otthont a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság évadzáró eredmény hirdetésének.


Ezen a versenyen lehetett még némely korcsoportban az első helyeket, vagy megerősíteni az egész éves munka gyümölcsét. Sok versenyző mindent félre téve minden körülményt kizárva csak a verseny legjobb eredményére hajtott.


Róka Tibor (DKSI-KTM Debrecen) komoly eséllyel indult az abszolút első helyért, hisz egész évben uralta a Kupasorozat Időfutam Versenyeit. Ez az esély azonban elszállt, mikor több mint 2 percet veszített akkor, amikor az őt szabálytalanul előző autós Tibire húzta a kormányt és lökte le az útról. A keménységét és hozzáállását jól tükrözi az, hogy ezek után visszaült és kategóriája második helyezését még érte el úgy, hogy veszélyben volt az eddigi egész éves munkája gyümölcse, a korcsoportjának legmagasabbik foka.


A verseny eredmény hirdetését követve elkezdődött az éves versenysorozat eredmény hirdetése korcsoportonként, és csapatversenyben is.


Az eredményhirdetést követve minden versenyző részére a hatalmas 300 szeletes AKESz logóval ellátott torta került felbontásra.


Minden versenyző kapott eme gyors kalóriából, a pihenés kezdeteként egy kis lazítás a komoly megtervezett étkezési szokásokban.


Összességében mindenki, aki itt volt örömmel vette a sok szolgáltatást, és az év utolsó amatőr futamaként a kihívást. Elkezdődik a pihenés időszaka, vagy aki más kategóriában is küzd, annak az átállás időszak.

 

Sok sikert kíván minden résztvevőnek, és segítőnek az EKKE TEAM
 Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések