Országúti Parakerékpáros Országos Bajnokság

2014. október 05.
Magyar / Országúti

Október 5-én első alkalommal került megrendezésre a Parakerékpáros Országos Bajnokság. Teljes eredménylista a letölthető dokumentumok között. Az alábbiakban a szervezők beszámolója olvasható. Az eseményhez a serlegeket és az érmeket a VELO.hu biztosította. 

 

FOTÓGALÉRIA ITT

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A szervezők beszámolója

 

A Hunagro Fondo lelkes csapata megrendezte Etyeken az I. Parakerékpáros Országos Bajnokságot, amelyen 21 fő tette tiszteletét 13 nevezőként. A magyar bajnokságon a résztveveők mind időfutam, mind országúti mezőny versenyszámban összemérték erejüket, és összetett idő eredmények alapján kerültek kihirdetésre a 2014. évi magyar bajnoki címek.


A két versenyszám szünetében az etyeki Segítő Kéz házban a résztvevők ebédet kaptak, és egy teljesen akadálymenetesített létesítményben pihenhettek a Polgármesteri Hivatal támogatásával. Az anyagi támogatást az Etyeki Tüzép adta, amellyel a profi versenybíráskodás, az étkeztetés és a tökéletes biztosítás az etyeki polgárőrök által létrejöhetett.


Nagyon köszönjük továbbá a résztvevők egész napos profi felkészülését és részvételét! Nagyon szép igazi kerékpáros időben zajlottak a versenyek!

Az eredményeket illetően sok kiemelkedő egyéni teljesítmény volt. A teljesség igénye nélkül fontos megemlíteni, hogy Boronkay Péter (KMSE-Bátorfi Team) Európa- és Világbajnok triatlonista nyerte a C5 kategóriát Szénási Péter (Szingó SE) előtt, illetve Butu-Ivanics (Hungaro Fondo) páros a tandem bajnokságot, de a Lengyel Zsófi- Nagy Klaudia (FTC) triatlon páros teljesítménye is kiemelendő. Bók László (FTC) és Legeza György (BSMC) párharca a handbike kategóriában igazi gigászi harc volt, amelyben a fiatal reménység Barkóczi Péter (Sirályok SE) még nem nagy szerepet vállalt, de a jövőt illetően erős felkészülésről tett tanúbizonyságot!

A Suhanj Alapítvány, a győri Tandemszem és Paradicsom Klub tandem kerékpárosai is hihetetlen harcot vívtak a dobogós helyekért, és összességében elmondható, hogy a bajnoki címek elosztása nemes versenyben dőlt el.

A jövőt illetően reméljük, hogy a nemes kezdeményezés mind a kerékpáros- és paraszövetségekben is érdeklődést keltenek fel, és a többszöri felkérésünkenk eleget téve a jövőben talán válaszra méltatnak és tiszteletüket teszik, esetlegesen támogatásban is részesítik nemes céljainkat! Hiszen egyesületünk az idei évben a Go Rio2016! Programjában nemcsak ezt a magyar bajnokságot szervezte meg, hanem párosainkat teljes évben utaztatta az Európa és Világ Kupa futamokra, illetve a világbajnokságra, amelyeken sikeresen szerepeltünk, és amelyek alapján reményeink szerint kivívjuk a riói olimpia indulási jogot hazánknak a Butu-Ivanics párosnak.
 

Letölthető dokumentumok:

Teljes eredménylista (pdf) (574 KB)
Teljes eredménylista (xls) (98 KB)


Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések