39. Gemenci Nagydíj

2013. május 18. szombat
Magyar / Országúti

39. Gemenci Nagydíj
Nemzetközi Országúti Kerékpárverseny

Versenykiírása

 

1. Szervező: Gemenc Nagydíjért és a Tehetséges Kerékpárosokért Közhasznú Alapítvány - 7100 Szekszárd, Hollós L. u. 1., Tel: 0670-2325345

 

2. A verseny helye és ideje: Szekszárd város és Tolna megye területe.
2013. május 18.-19. (szombat-vasárnap)

 

3. A verseny típusa: Nemzetközi országúti többszakaszos verseny. Össztáv: 265 km.

 

4. Résztvevők: A versenyen indulhat minden 18 éven felüli igazolt (Licence-el rendelkező) és nem igazolt kerékpáros, továbbá igazolt (Licence-el rendelkező) U19-es versenyző. Indulni egyénileg is lehet. A csapatok 4-6 főből állhatnak. Vegyes csapatok létrehozására lehetőség van a következő feltételekkel:
- amennyiben a csapatban két egyesület igazolt sportolója benne van, úgy mindkét egyesület nevét szerepeltetni kell és a csapat neve az lesz.
- amennyiben három, vagy több különböző egyesület igazolt versenyzője a csapat tagja, úgy annak neve csakis a MIX 1, MIX 2…stb. lehet a nevezés beérkezése szerint. Nemzeti válogatottként történő nevezés természetesen kivételt képez.

 

5. Program: (a részletes útvonal, hajrákkal, szintrajzzal a nevezési regisztrációnál)

2013. május 18. (szombat) 15.00 óra: I. szakasz, 147 km-es mezőnyverseny – Szekszárd, Garay tér. Várható célba érkezés: 18.00 óra – Szekszárd, Garay tér.
Útvonal: Szekszárd-Harc-Medina-Szedres-Jánosmajor-Kölesd-Medina (4 kör)-Kölesd-Harc-Szekszárd

2013. május 19. (vasárnap) 10.30 óra: II. szakasz, 70 km-es mezőnyverseny – Szekszárd, Garay tér. Várható célba érkezés: 12. 20 óra – Szekszárd, Garay tér. (A szakasz 4.4 km-es körpályán zajlik, amiben van egy 1200 m-es, kb. 4-5 %-os emelkedő)

2013. május 19. (vasárnap) 19.30 óra: III. szakasz, 48 km-es háztömbkörüli verseny (mezőnyverseny szabályai szerint) – Szekszárd, Garay tér.
A szakaszt követően 1 órán belül az összetett eredményhirdetésekre is sor kerül.

 

6. Helyezések eldöntése: Minden szakaszon győz az a versenyző, aki az előírt távot a legrövidebb idő alatt teljesíti. Az összetett versenyben győz az a versenyző, akinek a 3. szakasz után teljesített összesített idő eredménye a legjobb. Azonos idő esetén a II. szakaszon elért jobb helyezés dönt.


A gyorsasági – ,ill. hegyi hajrák győztesei azok a versenyzők, akik az adott hajrákon a legtöbb pontot gyűjtötték, a további sorrendet a pontok száma határozza meg. Pontegyenlőség esetén a több jobb helyezés dönt, amennyiben ez is egyenlő, úgy a később pontot szerzett versenyző végez előrébb. Csapatversenyben szakaszonként az 1.-3. csapat tag összideje adja a csapat időeredményét. (Az időjóváírások nem számítanak bele). A végeredményt a szakaszokon elért időeredmények összeadva határozzák meg. Győz a legkevesebb összidővel rendelkező csapat. Időazonosság esetén a legjobb 3 csapattag összetett helyezési számát összeadva a kisebb szám dönt, ha ez is azonos, úgy a jobb egyéni összetett helyezési szám a döntő.


7. Időjóváírás: Minden szakaszon 10-6-4 másodperc az 1.-3. helyezettnek. A szakaszok közbeni gyorsasági hajrákon (R.H.) 3-2-1 másodperc az 1.-3. helyezettnek.


8. Díjazás: A mellékelt táblázat szerint.

9. Gyorsasági- és hegyi hajrák pontozása:
Gyorsasági hajrák (R.H.) esetén 6-4-2 pontot kap a vonalon áthaladó 1.-3. versenyző.
A hegyi hajrák (H.H.) között kategóriákat különböztetünk meg. Az I. kategóriás hegyi hajrá pontozása: 10-6-4-2-1 pontot kap a vonalon áthaladó 1.-5. versenyző. A II. kategóriás hegyi hajránál: 5-3-2-1 pont az 1.-4. versenyzőnek.

 

10. Vezető mezek: Az alábbi kategóriákban vezetők kötelesek az őket megillető, megkülönböztető mezben versenyezni:


Összetettben vezető: sárga mez
Részhajrákban vezető: zöld mez
Hegyi hajrákban vezető: piros pöttyös mez
U23-as korosztály összetettben vezető: fehér trikó


11. Kísérőautókra vonatkozó szabályok: A gépkocsi számokat az aktuális egyéni összetett lista szerint osztjuk ki. A kísérő kocsik sorrendje:
Felvezető autó - Sajtó autó- Versenyigazgató – élboly – Neutral I. – Zsűri II. - (1 perces különbségnél kísérőautók)– Főmezőny – Zsűri I. – Orvos – Neutral II. – Kísérő személyautók sorszám szerint – Kísérő kisbuszok sorszám szerint – Záró kocsi.


A II. szakaszon csak az egyéni összetett 1.-6. helyezett csapatnak a kísérőautója mehet a pályán, a többiek a pálya bármely pontján depózhatnak. A kritérium versenyen egy Neutral autó kíséri a mezőnyt, illetve a körpálya bármely pontján az út széléről lehet segíteni a versenyző technikai problémáján.

 

12. Limit idő:. A technikai értekezleten elhangzottak szerint.

 

13. Frissítés: Az I. szakaszokon az 50 km-től az utolsó 20 km-ig. A II. szakasz frissítése a technikai értekezleten lesz kihirdetve, a III. szakaszon nincs frissítés. A gépkocsiról való frissítés a Zsűri engedélyével, közvetlenül a mezőny mögött történhet.

 

14. Nevezés: A mellékelt nyomtatvány megküldésével e-mailen: gemencgp@freemail.hu.
1. Előnevezési határidő: 2013. április 20., 18.00 óra., díja: 6 000 Ft/fő. Bankszámlaszám: 18203208-06012308-40010010.


2. Nevezési határidő: 2013. május 3., 18.00 óra. Ekkor a nevezési díj 8 000 Ft/fő, melyet a leírt bankszámlára kell átutalni. Helyszíni nevezés nincs!


A nevezés tartalmazza a benevezett versenyzők + a csapatvezető(k) számára a szombat esti szállást, illetve szombaton ebédet és vacsorát, illetve vasárnap ebédet és délutáni tészta partit.

15. Verseny-központ helye: Szekszárd Városi Sportcsarnok. Cím: Szekszárd, Keselyűsi út 3. Itt a csapatvezetők 2013. május 18. (szombat) 10.00- 11.30 óra között vehetik át a rajtszámokat és kapnak eligazítást.

 

 


16. Általános szabályok:
- A sajtó és a rendező számára kijelölt autóknak szabad utat kell adni a versenyen.
- A versenyen minden versenyző a saját felelősségére indul, a közlekedési szabályok betartása mellett. Esetleges balesetekért, vagy kárért a rendező semmilyen felelősséget nem vállal, azért kártérítésre nem kötelezhető.
- A szakaszokon a csapatok tagjainak egységes mezben kell versenyezniük.
- Kerék-, vagy gépcsere a verseny során csak az út jobb oldalán megengedett.
- A versenyen bukósisak használata kötelező.
- A bukás, vagy géphiba miatt lemaradó versenyzők a felzárkózáshoz idegen segítséget nem vehetnek igénybe. (a kocsisoron történő felzárkózás nem idegen segítség)
- Start előtt 10 perccel köteles minden induló a „Rajtívet” aláírni.
- Felszólalást (óvást) a limit időt követő 10 percen belül a Zsűri bármely tagjának írásban kell átadni 2000 Ft-os díj ellenében. A versenybíróság a benyújtott felszólalást a helyszínen tárgyalja és döntése végleges. Amennyiben helyt ad a felszólalásnak, úgy a díjat azonnal visszaadja, elutasítás esetén a szervezőhöz kerül a díj.
- Az I. szakasz lassú rajtjánál a KRESZ betartása kötelező. Aki átlépi a záróvonalat, vagy a körforgalomnál szembe megy, az azonnali kizárást kap a versenyből.
- A III. szakaszon semmiféle pénzes hajrá nem lesz! Amennyiben valamelyik támogató neve bemondásra is kerül egy bizonyos összeggel összefüggésben, az nem érinti a versenyzőket!
- A szakaszokat követően 15 percen belül eredményhirdetés lesz, ahol a szakaszok 1.-3. helyezettjei és a megkülönböztetett trikósoknak lesz díjátadó ceremónia.
- Minden itt nem szabályozott kérdésben az UCI és az MKSZ előírásai az irányadóak.Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések